Trustly
Strona 1 z 2 • Share •
Strona 1 z 2 • 1, 2
Trustly
Mam pytanie do osób które miały styczność z tym pośrednikiem płatności.
Chciałem sobie wpłacić kasę do betssona jako że pusto było na ecopayz postanowiłem wybrać trustly. Kasę z banku pobrało (data przelewu na dzisiaj, nie idzie anulować), a na buku pusto. Chat buka mówił że dostałem jakiś limit na natychmiastowe wpłaty i żeby kontaktować się z trustly, a u trustly podane jest w termasach info że to odbiorca jest odpowiedzialny za płatność. Kiedyś zdarzyło mi się skorzystać z trustly i problemu nie było ale jak to możliwe że teraz nagle nie można wpłacać natychmiastowo?
Chciałem wysłać potwierdzenie przelewu na chat buka, ale już tacy pomocni nie byli i każą czekać aż kasa dojdzie czyli pewnie zejdzie parę dni jak nie dłużej.
Dla mnie to dziwna sprawa jak buk oferuje taką metodę płatności to powinno iść natychmiastowo a nie czekać ruski rok na kasę, to nie średniowiecze.
Chciałem sobie wpłacić kasę do betssona jako że pusto było na ecopayz postanowiłem wybrać trustly. Kasę z banku pobrało (data przelewu na dzisiaj, nie idzie anulować), a na buku pusto. Chat buka mówił że dostałem jakiś limit na natychmiastowe wpłaty i żeby kontaktować się z trustly, a u trustly podane jest w termasach info że to odbiorca jest odpowiedzialny za płatność. Kiedyś zdarzyło mi się skorzystać z trustly i problemu nie było ale jak to możliwe że teraz nagle nie można wpłacać natychmiastowo?
Chciałem wysłać potwierdzenie przelewu na chat buka, ale już tacy pomocni nie byli i każą czekać aż kasa dojdzie czyli pewnie zejdzie parę dni jak nie dłużej.
Dla mnie to dziwna sprawa jak buk oferuje taką metodę płatności to powinno iść natychmiastowo a nie czekać ruski rok na kasę, to nie średniowiecze.
MichW- Ostrzeżenie : Wprowadzanie w błąd innych użytkowników.
Zaufanie :
Liczba postów : 5283
FBPoints : 194
Re: Trustly
Kasa doszła. Według supportu trustly czasami przelewy natychmiastowe nie działają i wtedy trzeba się trochę uzbroić w cierpliwość (do 2 dni roboczych).
Zaufanie :
A co z naszymi loginami i hasłami do kont bankowych? Przecież oni mają dostęp do może i nawet setek tysięcy kont bankowych...
Niskiziom- Zaufanie :
Liczba postów : 15
FBPoints : 15
@Niskiziom napisał:A co z naszymi loginami i hasłami do kont bankowych? Przecież oni mają dostęp do może i nawet setek tysięcy kont bankowych...
Zmiana loginu i hasła to kwestia kilkunastu sekund (przynajmniej u mnie).
Zaufanie :
@Niskiziom napisał:A co z naszymi loginami i hasłami do kont bankowych? Przecież oni mają dostęp do może i nawet setek tysięcy kont bankowych...
Bardziej niż wycieku danych z Trustly lub ingerowania w Twoje konto przez tą metodę płatności bałbym się sprawdzenia przez US skąd masz przelewy na konto za ich pomocą (oczywiście przy dużych i częstych kwotach). Obecnie jest to pierwsza na liście płatność, którą zainteresował się US. Moim zdaniem padną jak skrill
Michalski1988- Ostrzeżenie : zaufania.
Zaufanie :
Liczba postów : 1144
FBPoints : 318
Spokojnie
ja czesto robilem spore przelewy ( 500-1000) przez trustly, miesiecznie obrot siegal 2000-3000 I jak narazie nikt niczym sie nie zainteresowal
ale z drugiej strony strzezonego, Pan Bog strzeze 

adrianP- Ostrzeżenie : brak
Zaufanie :
Liczba postów : 826
FBPoints : 350
Ja czytalem ze do 20,000 pln mozna smialo robic takie przelewy a wieksze kwoty są sprawdzane.
boywer- Ostrzeżenie : brak
Zaufanie :
Liczba postów : 457
FBPoints : 22
W przepisach jest podana kwota przy jakiej bank musi obowiązkowo zgłaszać do US przelew ale wynosi ona co najmniej parę tysięcy (już teraz nie pamiętam ile dokładnie). Trustly nie jest polską firmą a po ich współpracy z bukami widać że sami dobrze dbają aby zleceniodawca przelewu nie został wydany bo wtedy US w pierwszej kolejności się do nich dokopie.
Zaufanie :
Dobrze ze po tej sytuacji ze skrillem,są jakieś alternatywy bo inaczej sytuacja wylądałaby dla nas bardzo ciezko z wpłatą i wypłatą środków.
Zaufanie :
W takim wypadku nie ma prownania z ecopayz, gdzie na przewalutowaniu gracz traci sporą ilosc a przy wypłacie z bankomatu to juz na maxa.
Zaufanie :
Strona 1 z 2 • 1, 2
Strona 1 z 2